Min baggrund

Jeg har været ansat som jordemoder på AUH Skejby siden 1996. Mit primære arbejde foregår i en special-konsultationen, hvor jeg har uddybende samtaler med gravide med spiseforstyrrelser og andre psykiske udfordringer så som, angst, OCD, depression, bipolar lidelse og personligheds-forstyrrelser. Jeg har siden 2005 været den eneste specialjordemoder for gravide med spiseforstyrrelser i Danmark. Derudover arbejder jeg som jordemoder på fødegangen. Kombinationen mellem konsultationer og at tage imod nyfødte børn giver et helt særligt indblik i, hvad der er vigtigt for den enkelte kvinde før, under og efter graviditeten. Forskning har altid været en del af mit arbejde, hvilket har ført til flere videnskabelige artikleler (1) (2), flere faglige indlæg (1) (2) og et kapitel om graviditet og spiseforstyrrelser.

Privat er jeg gift og har to voksne sønner. Fritiden er fyldt med friluftsliv, motion og hunde.

Faglig baggrund

  • Sygeplejerske (1988)
  • Jordemoder (1995)
  • 3-årig uddannelse i kognitiv terapi Aarhus Kognitiv Terapicenter (2010)
  • Kursusforløb i mentalisering, Center for mentalisering, Aarhus (2016)
  • Øreakupunktur ved NADA-Danmark (2019)

Motivation

Som ung sygeplejestuderende mødte jeg for første gang en gravid kvinde med anoreksi. Hun ventede et væksthæmmet barn og havde alle odds imod sig. Ved egen og personalets indsats klarede hun og barnet sig, og hun startede efter fødslen en lang, sej kamp mod sin sygdom. Den oplevelse blev skelsættende for mit engagement. De mange samtaler jeg siden har haft med gravide med spiseforstyrrelser har lært mig meget om lidelsen og hvor hård den er at leve med, men også at den kan overvindes. Selvom man har en alvorlig psykisk sygdom, kan man blive så rask, at man kan leve et normalt liv.

Terapeutisk tilgang

Jeg arbejder primært ud fra den kognitiv terapeutiske tilgang, som tager udgangs-punkt i dine aktuelle problemer. Nogen har behov for at gå i dybden med oplevelser fra fortiden. Det der opleves som negative tanker og følelser er i samspil med krops-lige oplevelser og adfærd et billede af problemerne. Sammen prøver vi at give det mening og du vil få psykologisk rådgivning og forklaring (psykoedukation) omkring din situation.